Kirkkoherranvirasto

Maanantaina 9.00 - 15.45
Tiistai - Keskiviikko 9.00 - 13.00

Kirkkoherranvirasto

Seurakuntakeskuksen kiinteistöt sijaitsevat Pappilanniemessä kauniin järvimaiseman ympäröimänä Ranuajärven rannalla. Uusi pappila eli kirkkoherranvirasto on rakennettu vuonna 1965 ja saneerattu perusteellisesti vuonna 1988. Suunnittelusta on vastannut arkkitehti Matti Kallo. Kirkkoherranvirasto on betonirakenteinen kaksikerroksinen rakennus, jonka toisessa päädyssä on 100 m² asunto, joka on vuokralla.

Kirkkoherranvirastoon kuuluvat kirkkoherranviraston, taloustoimiston sekä kirkkoherran, kappalaisen ja suntion toimistotilojen lisäksi toimituskappeli,  kanttorinhuone, joka toimii myös kirjastona, arkisto, kahvihuone, kopiohuone sekä varastotiloja.

Seurakunnan omassa käytössä olevien rakennusten lisäksi seurakuntakeskuksen pihapiirissä on vuonna 1912 valmistunut pikkupappila, joka on vuokralla Ranuan Invalidit ry:llä sekä vuonna 1916 valmistunut vanha pappila, joka toimii  pappila- ja kotiseutumuseona. Museona toimivan vanhan pappilan ylläpidosta vastaa Ranuan kunta.

Pikkupappila, Pappilantie 11 B, 97700 Ranua                                   Vanha pappila, Pappilantie 11 C, 97700 Ranua