Pihlajaharjun Leirikeskus

Leirikeskuksentie 3 , 97700 Ranua

Tiedustelut ja varaukset virastosta (050 493 9234) tai taloustoimistosta (050 304 1161)

Pihlajaharjun Leirikeskus

Pihlajaharjun leirikeskus sijaitsee noin 11 km päässä Ranuan keskustasta Posion suuntaan kauniin Luiminkajärven rannassa. Leirikeskuksen rakennuksista majoitusrakennus on rakennettu vuonna 1972 ja rantasauna vuonna 1970. Vuonna 2002 vanha ruokala purettiin ja osittain samalle sijalle rakennettiin uusi päärakennus. Lisäksi leirikeskusalueella ovat mm. varastorakennus, liitereitä ja suurkota.

Päärakennuksen luonnossuunnittelusta ja pihasuunnittelusta on vastannut arkkitehti Jari Hintsala. Leirikeskuksen majoituskapasiteetti on 35 hengelle. Majoituskapasiteettia voidaan nostaa lattiamajoituksella 45 henkeen saakka, mutta lattiamajoituksessa, vastaavat majoittujat itse siihen tarvittavista varusteista, sillä seurakunnalla ei lattiamajoitukseen ole tarjota riittävästi varusteita.

Päärakennus on 1½-kerroksinen ja puurakenteinen kiinteistö, jonka pinta-ala on 215 m². Päärakennus käsittää 62 m² ruokasalin / opetustilan 50 hengelle, keittiön, majoitus-, eteis-,  sauna-, sosiaali- ja wc-tilat. Majoitustiloja on yhteensä 12 hengelle; kolme (noin 15 m²)  neljän hengen huonetta. Ruokasali voidaan jakaa paljeovella erillisiksi opetus- ja ruokailutiloiksi. Sali on varustettu kevytrakenteisella takalla.

Majoitusrakennus on valmistunut v. 1972 ja sen pinta-ala on 175 m². Majoitusrakennuksessa on seitsemän majoitushuonetta; viisi neljän hengen huonetta, yksi kahden hengen huone ja yksi yhden hengen huone, joissa on petipaikkoja yhteensä 23 hengelle. Yksi majoitushuoneesta on suunniteltu siten, että se voidaan tarvittaessa kalustaa kappelitilaksi. Majoitusrakennuksessa on myös tilava oleskelu- ja takkahuone.

Luiminkajärven rannassa sijaitseva 43 m² tilava rantasauna takkahuoneineen on valmistunut v. 1972 ja sitä on kunnostettu vuosina 1997 ja 2016. Rantasauna on käytössä vai kesäkaudella (1.5.-31.10.). Tontilla on upea hiekkaranta.

Erityisen kauniilla piha- ja ranta-alueella sijaitsevat leikki- ja pelikentät, leirikirkko sekä suurkota ja erillinen nuotiopaikka.

Leirikeskus soveltuu seurakunnan oman käytön lisäksi mainiosti leirikoulu- ja kurssitoimintaan, kokouskäyttöön sekä pienten perhejuhlien ja tilaisuuksien järjestämispaikaksi. Leirikeskusta vuokrataan ympäri vuoden, mutta talviaikana 1.11.-30.4. vuokraushintoihin lisätään talvilisä kattamaan seurakunnan kuluja.

Ateriapalvelut voi hankkia paikallisilta pitopalveluilta ja paikkakunnalta löytyy myös muita ohjelmapalveluja tarjoavia yrityksiä.

Leirikeskuksen varauksia ja hinnastoa voi tiedustella 15.6.2020 alkaen Jenni Rautakoskelta 044 276 9752, jenni.rautakoski@hotmail.com.