Lipaskeräys Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon

Hillamarketin ja S-marketin edessä

Keräyksellä autetaan nyt erityisesti Syyrian pakolaisia.

Isoskoulutuksessa olevat nuoret ohjaajineen keräävät humanitaarista apua lipaskeräyksenä kummankin marketin edessä lauantaina 30.11. parin tunnin aikana aamupäivällä. Oheisesta vetoomuksesta voit lukea tarkemmin, mistä on kyse. Vaikka vetoomus on tullut jo lokakuussa, ei avuntarve ole mihinkään kadonnut. Keräyksellä seurakunnissa täydennetään Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoa, jotta siitä voidaan tarvittaessa antaa pikaisesti apua.

28.10.2019

HÄTÄAPUVETOOMUS

Kirkon Ulkomaanapu antaa katastrofirahastostaan 100 000 euroa Syyriaan ja käynnistää tämän johdosta hätäapukeräyksen.

Vuonna 2011 alkaneen konfliktin jälkeen Syyriasta on paennut noin 5,2 miljoonaa ihmistä. Maan sisäisiä siirtolaisia on arviolta noin 6,2 miljoonaa. Kun Turkki aloitti hyökkäyksen lokakuun 9. päivänä 2019 Koillis-Syyriaan, avuntarve kasvoi entisestään. Noin 200 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa ja paennut siviiliväestöönkin kohdistuneita iskuja. YK:n arvion mukaan noin 1,6 miljoonaa ihmistä on kiireellisen humanitaarisen avun tarpeessa.

Kirkon Ulkomaanavun työntekijä Ashraf Yacoup raportoi alueen ihmisillä olevan pulaa yksinkertaisista perustarpeista sekä terveydenhuollosta. Alueen vesilaitos on myös vaurioitunut ja juomavettä ei ole tarpeeksi. Avun tarve kasvaa nopeasti.

KUA:n yhteistyökumppani EPDC (St. Ephrem Patriarchal Development Committee), Syyrian Ortodoksisen Patriarkaatin avustusjärjestö, on jo aloittanut hätäavun jakamisen alueella. KUA tukee järjestön työtä Hasakassa, jossa arviolta 100 000 maansisäistä pakolaista on majoitettuna kouluihin, muihin julkisiin rakennuksiin sekä perheisiin. Perille toimitetaan huopia, telttakankaita suojiksi, vesisäiliöitä sekä hygieniatarvikkeita. Erittäin kiireelliseksi avuntarpeen tekee laskeva lämpötila ja saapuva kylmä talvi. Apua eivät tarvitse ainoastaan paenneet ihmiset vaan myös paikalliset yhteisöt, jotka majoittavat heitä.

Viikkovapaat torstai ja perjantai

Kirkkoherra 1.10.2007 lähtien