Toiminta Pappilan kerhotiloissa

Kirkkoherranvirastorakennuksessa olevaan entiseen asuntoon on saatu tehtyä kaikki tarvittavat toimenpiteet, jotta se voidaan ottaa seurakunnan omien päivä- ja perhekerhojen käyttöön sekä nuoriso-ohjaajan ja lastenohjaajan toimistotiloiksi. Toiminta tiloissa alkaa viikolla 39 / 2020.

Kirkkoherranvirastorakennuksessa olevaa entistä asuntoa kutsutaan tästedespäin Pappilan kerhotilaksi (osoite Pappilantie 11D2).

Seurakunnan toimintaa siirretään virastorakennuksen asuntoon

3.6.2020 18.00

Kirkkoneuvoston 4/2020 50§ 1.6.2020 kokouksen päätöksellä seurakuntatalosta siirretään osa seurakunnan omasta toiminnasta pois muihin tiloihin.

Seurakuntataloon ja kirkkoherranvirastorakennukseen sekä asuntoon teetettiin maaliskuussa Kiwa Inspectalla sisäilmatutkimukset ja asuntoon myös rakenneavaustutkimus. Sisäilmamittausten arvot olivat kaikissa tiloissa normaalitasolla, lukuunottamatta kirkkoherranviraston kellaritiloja, joissa oli 2018 vuonna vesivahinko.

Asunnon rakenneavaustutkimuksesta ei löytynyt ennaltaehkäiseviä korjaustoimia lukuun ottamatta huomautettavaa. Virastorakennuksen osalta sisäilma- ja rakenneavaustutkimusten korjaussuositusten perusteella virastorakennukseen sekä seurakunnan päätyyn, että asuntoon tehostetaan ilmanvaihtoa ja tehdään muutamia pieniä korjaustoimia kellarista tulevien hajuhaittojen minimoimiseksi.

Seurakuntatalon toukokukuisen rakenneavaus- ja ilmatiiveys tutkimusten perusteella rakenteissa havaittiin puutteita mm. päiväkerhotiloissa, minkä vuoksi omasta toiminnasta siirretään syksyllä osa kirkkoherranvirastorakennuksen asuntoon, joka oli vielä vesivahinkoremontin jäljiltä tyhjillään. Seurakuntataloa voidaan toistaiseksi käyttää edelleen lyhytaikaisessa toiminnassa niin omassa käytössä kuin vuokrauksessakin.

Seurakunnan oma päivä- ja perhekerhotoiminta siirretään syksyllä seurakuntatalosta kirkkoherranvirastorakennuksessa olevaan asuntoon (Pappilantie 11D2).  Myös nuorisotyönohjaajan ja lastenohjaajan toimistotilat seurakuntatalosta siirtyvät asuntoon.

Kirkkoherranvirastorakennuksen asunnon ilmanvaihtoa parannetaan kesällä toimisto- ja kerhotilojen vaatimalle tasolle. Tavaroiden muutto seurakuntatalosta viraston asuntoon tehdään viimeistään alkusyksystä ennen kerhotoiminnan alkua.