Seurakunnan maksut ja virkatodistus

Leirit (seurakunnan omat leirit)

Rippikoululeiri 2020

- leirimaksu, Hinta sis. alv 0 %   100 € / oppilas (KN 27.5.2019, 87 §)

Virkatodistukset

Virkatodistusta tarvitaan selvityksenä perhetiedoista erilaisiin tarkoituksiin, muun muassa perunkirjoitukseen,pankkiasioiden hoitoon ja perinnönjakoon. Seurakunnat antavat jäsenistään virkatodistuksia. Todistuksen voi tilata myös Digi- ja väestötietovirastosta (ent. maistraatti).  Vanhat tiedot löytyvät vain seurakunnista.

Virkatodistuksesta peritään Kirkkohallituksen ohjeiden mukainen maksu, ota myös huomioon, että meillä ei valitettavasti voi maksaa pankkikortilla. Postitse toimitettavaan todistukseen lisätään toimituskuluja 5,50 euroa.

Tilaa virkatodistus tästä.

Virkatodistukset puhelimitse 050 4939 234 tai 010 396 0000

Virkatodistusten hinnat

Virkatodistusmaksut 1.1.2020 alkaen

Virkatodistusten uudet tarkistetut maksut tulevat voimaan 1.1.2020. Päätöksen maksumuutoksesta teki Kirkkohallitus, jolle kirkkolain mukaan kuuluu päätösvalta kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävän maksun määräämisestä.

9 euroa maksavat todistukset

• Kirjuri-jäsentietojärjestelmästä tulostettu virkatodistus, joka koskee seurakunnan jäsenen yksittäisiä tietoja (ns. elää-todistus).
  • Todistukset, joihin haetaan tietoa perhelehdistä tai jos tietoa haetaan kirjamuotoisista kirkonkirjoista ja tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä avioliitto-, muutto- tai kuolintietoa tai kirkollista toimitusta.
  • Kastekirjan ote, monikielisestä virkatodistus ja englanninkielisestä vihkitodistus
  • Kirkonkirjojen tietoihin perustuvasta, aiemmin laaditun todistuksen kopiosta

30 euroa maksavat todistukset

• Todistuksesta veloitetaan 30 euroa jos siihen haetaan tietoa kirjamuotoisista kirkonkirjoista, eikä kyseessä ole todistuksen päähenkilön yksittäisestä avioliitto-, muutto- tai kuolintiedosta tai kirkollisesta toimituksesta. Jos saman sisältöisiä todistuksia tilataan kaksi tai useampia eri käyttötarkoituksiin, niin kaikista todistuksista veloitetaan alkuperäisen todistuksen hinta.

Sukututkimusta varten laadittujen todistusten maksut

Sukututkimusta varten laadittujen todistusten perusmaksu on 45 euroa. Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksua 20 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Jos todistuksen laatimiseen kuluu 1 tunti ja 15 minuuttia, laskutetaan asiakkaalta perusmaksu 45 euroa ja 2 x 30 minuutin ajalta 40 euroa, yhteensä 85 euroa. Todistuksen lähettämisestä peritään toimitusmaksua 5,50 euroa.

Tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten maksut

Tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten perusmaksu on 45 euroa. Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksua 20 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Todistuksen lähettämisestä peritään lisäksi toimitusmaksua 5,50 euroa.

Maksuttomat todistukset

Maksuttomia todistuksia ovat sellaiset todistukset, joiden maksuttomuus perustuu johonkin voimassa olevaan lakiin.

Toimitusmaksu

Maksullisen todistuksen lähettämisestä peritään toimitusmaksua 5,50 euroa. Jos maksullinen todistus lähetetään ulkomaille, lisätään kustannuksiin vielä posti- ja pankkipalvelumaksut. Mikäli todistus ja lasku lähetetään eri osoitteisiin, veloitetaan toimitusmaksun (5,50 €) lisäksi vielä erillinen 5,50 euron lähettämismaksu. Yhteensä toimitus- ja postikuluja tulee tällöin 11 euroa. Mikäli laskuttaja joutuu lähettämään maksukehotuksen, veloitetaan siitä 5 euroa.