Kirkkoherranvirasto

Pappila

Kirkkoherranvirasto

Pappilantie 11 D 1, 97700 Ranua

010 396 0000

Maanantai 9.00 - 15.45
Tiistai 9.00.- 15.45

                                 

Kirkkoherranvirastoon kuuluvat kirkkoherranviraston, taloustoimiston sekä kirkkoherran, kappalaisen ja suntion toimistotilojen lisäksi toimituskappeli,  kanttorinhuone, joka toimii myös kirjastona, arkisto, kahvihuone, kopiohuone sekä varastotiloja.

Seurakunnan omassa käytössä olevien rakennusten lisäksi Pappilanniemen pihapiirissä ovat Vanha Pappila ja Pikku Pappila. Vuonna 1912 valmistunut Pikku Pappila on vuokralla Ranuan Invalidit ry:llä kerhotiloina. Vuonna 1916 valmistunut Vanha Pappila on vuokralla Ranuan kunnalla ja se toimii pappila- ja kotiseutumuseona.

                                                           Pikku Pappila  (Pappilantie 11B)

 

                                                          Vanha Pappila (Pappilantie 11C)

 

      

 

Seurakuntakeskuksen kiinteistöt sijaitsevat Pappilanniemessä kauniin järvimaiseman ympäröimänä Ranuajärven rannalla. Uusi pappila eli kirkkoherranvirasto on rakennettu vuonna 1965 ja saneerattu perusteellisesti vuonna 1988. Suunnittelusta on vastannut arkkitehti Matti Kallo. Kirkkoherranvirasto on betonirakenteinen kaksikerroksinen rakennus, jonka toisessa päädyssä on 100 m² vuokra-asunto. Sisäänkäynti kirkkoherranvirastoon ja sen toimistotiloihin on 11D1. 

Entinen vuokra-asunto (sisäänkäynti 11D2) on muutettu Pappilan kerhotiloiksi kesän ja alkusyksyn 2020 aikana.  Päivä- ja perhekerhojen toiminta aloitettiin uusissa tiloissa syyskuussa 2020. Pappilan kerhotilojen yhteydessä on myös toimistotilat mm. lastenohjaajalle.

 

Sijainti kartalla

Esteetön kulku Esteetön kulku
Esteetön wc Esteetön wc
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc