Seurakuntatalo

Pappilantie 11 A 1, 97700 Ranua

Tiedustelut ja varaukset virastosta (050 4939 234) tai taloustoimistosta (050 304 1161)

Seurakuntatalo

Seurakuntatalo on valmistunut vuonna 1976. Pinta-alaltaan 556 m² tiilirakenteisen seurakuntatalon suunnittelusta on vastannut Suunnittelukeskus Oy. Seurakuntalon tasakatto on muutettu harjakatoksi ja ilmastointi uusittu kesällä 2008.

Seurakuntatalon pääovesta (sisäänkäynti 11 A 1) on pääsy seurakuntasaliin, päiväkerho- ja kokoustiloihin sekä kahvio-keittiöön.

Rakennukseen kuuluvat juhla- ja ruokasalin lisäksi kokoushuone, kerhotilat, keittiötilat  ja säilytystiloja. Seurakuntatalo peruskorjattiin vuonna 1999. Suunnittelusta vastasi arkkitehti Jari Hintsala. Seurakuntatalo soveltuu hyvin perhejuhlien ja konserttien pitopaikaksi. Viihtyisässä ja kodikkaassa seurakuntatalossa on 150 istumapaikkaa. Mm. perhejuhlia voidaan järjestää 180 hengelle lisäkalustuksella.

Seurakuntatalon diakonia- ja nuorisotoimisto sekä nuorisotilat (sisäänkäynti 11 A 2).

Entinen asunto-osa on otettu diakonia- ja nuorisotyön toimisto- ja toimitiloiksi vuonna 2000. Nuorisokerhojen lisäksi nuorisotilat toimivat partion kolotiloina. Tiloihin tehtiin kattava remontti vuonna 2016, jolloin tiloista tehtiin samalla esteettömät. Tilat löytyvät seurakuntatalon päädystä.

Vanha pappila, Pappilantie 11 C                                   Pikku pappila, pappilantie 11 B

Vanha pappila, museo

Seurakuntatalon takana on vuonna 1916 valmistunut vanha pappila, joka toimi aikoinaan kirkkoherran asuntona. Nykyisin vanha pappila on Ranuan kunnalla vuokralla ja se toimii museona. Seurakuntatalon vieressä on vuonna 1914 valmistunut pikku pappila, joka toimi aikoinaan pappilan palvelusväen asuntona. Nykyisin pikku pappila on Ranuan Invalidit ry:lla vuokralla ja toimii heidän kerhotiloinaan.

Lastenhoitohuone

Pappilantie 11 A 1, 97700 Ranua

Koululauluilta

Vanhojen koululaulujen ilta seurakuntatalossa klo 18.