Seurakuntatalo

Pappilantie 11 A 1, 97700 Ranua

Tiedustelut ja varaukset virastosta (050 4939 234) tai taloustoimistosta (050 304 1161)

Seurakuntatalo

Seurakuntatalo on valmistunut vuonna 1976. Pinta-alaltaan 556 m² tiilirakenteisen seurakuntatalon suunnittelusta on vastannut Suunnittelukeskus Oy. Seurakuntalon tasakatto on muutettu harjakatoksi ja ilmastointi uusittu kesällä 2008.

Seurakuntatalon pääovesta (sisäänkäynti 11 A 1) on pääsy seurakuntasaliin, päiväkerho- ja kokoustiloihin sekä kahvio-keittiöön. Keittiössä on suurtalouskeittiövälineistö.

Seurakuntasali   etualalla, oikealla kahvio

Rakennukseen kuuluvat juhla- ja ruokasalin lisäksi kokoushuone, kerhotilat, keittiötilat  ja säilytystiloja. Seurakuntatalo peruskorjattiin vuonna 1999. Suunnittelusta vastasi arkkitehti Jari Hintsala. Seurakuntatalo soveltuu hyvin perhejuhlien ja konserttien pitopaikaksi. Viihtyisässä ja kodikkaassa seurakuntatalossa on 150 istumapaikkaa. Mm. perhejuhlia voidaan järjestää 160 hengelle lisäkalustuksella.

Päiväkerhotilat

Seurakuntatalon diakonia- ja nuorisotoimisto sekä nuorisotilat (sisäänkäynti 11 A 2).

Eteinen ja diakonian asiakkaiden odotustila                  Nuorisotilan oleskeluhuone

Entinen asunto-osa on otettu diakonia- ja nuorisotyön toimisto- ja toimitiloiksi vuonna 2000.  Tiloihin tehtiin kattava remontti vuonna 2016, jolloin tiloista tehtiin samalla esteettömät. Tilat löytyvät seurakuntatalon päädystä. Seurakunnan omien nuorisokerhojen lisäksi nuorisotilat toimivat partion kolotiloina. Nuorisotilat, joihin kuuluu oleskelutilan lisäksi pieni keittiö, otettiin vuokrakäyttöön syksyllä 2019.

Seurakunnan omistamat vuokrakiinteistöt

Seurakuntatalon takana on vuonna 1916 valmistunut vanha pappila, joka toimi aikoinaan kirkkoherran asuntona. Nykyisin vanha pappila on Ranuan kunnalla vuokralla ja se toimii museona.

Vanha pappila, museo

Vanha pappila, Pappilantie 11 C

Seurakuntatalon vieressä on vuonna 1914 valmistunut pikku pappila, joka toimi aikoinaan pappilan palvelusväen asuntona. Nykyisin pikku pappila on Ranuan Invalidit ry:lla vuokralla ja toimii heidän kerhotiloinaan.

Pikku pappila, Pappilantie 11 B

Lastenhoitohuone

Pappilantie 11 A 1, 97700 Ranua

Sururyhmän aloitus

Sururyhmään haluavia kutsutaan Jumalanpalvelukseen (messuun) Ranuan kirkkoon sekä sururyhmän aloitukseen seurakuntatalon nuorisotiloihin

Pappilantie 11 A 1, 97700 Ranua

Nuorisokuoro

Nuorisokuoro srk-talossa klo 15.