Kirkkoherranviraston vesivahinkoremontti valmistumassa tammikuussa 2019

Kirkkoherranvirastorakennuksen kellarin vesivahingon korjaustyöt valmistunevat tammikuussa ja kaikki tilat saadaan käyttöön tammikuun 2019 loppuun mennessä. Jäljellä remontista on enää vaurioituneiden tilojen pinnoitus, joka hoidetaan tammikuun aikana. Rakennuksen kellaritiloissa on teknisten tilojen ja käytävien lisäksi varastotiloja sekä seurakunnan arkistotilat, jotka olivat kaikki vaurioalueella. Kellarissa sijaitsevat myös asunnon sauna- ja pesuhuonetilat, jotka eivät olleet vaurioalueella.

Kirkkoherranvirastorakennuksen asunnon vuokraus

Kirkkoherranvirastorakennuksessa Pappilanniemessä Ranuanjärven rannalla on n. 100 m2 vuokra-asunto (Pappilantie 11D2). Asunnon varsinaiset asuinhuoneet; olohuone (jossa on takka), 2 mh, keittiö sekä wc- ja eteistilat ovat kaikki rakennuksen pääkerroksessa, jonne vesivahinkoalue ei ylettynyt. Sen sijaan asunnon sauna- ja pesuhuonetilat sekä varastot sijaitsevat rakennuksen kellarissa, joista vesivahingon vaurioalueella olivat vain varastot ja käytävät. Asunnon tiloihin kuuluvat em. lisäksi mm. ulkovarasto ja auton lämmityspistoke. Piha-alueella talon päädyssä on asukkaan käytössä mm. keinut ja hiekkalaatikko. Asunnolle on mahdollista vuokrata myös erikseen autotalli.

Asunnon vuokrahinta on 930 € / kk. Vuokrahintaan sisältyy lämmitys-, vesi- ja sähkökulut. Tarkempia tietoja ja vuokraehtoja asunnosta voi kysyä talouspäällikkö Kati Hannulalta (puh. 050 304 1161 tai kati.hannula@evl.fi) ja sopia mahdollisista esittelyistä.

Toiminnan tilastoinnista

28.2.2019 16.38

Miten seurakunnan toimintaa tilastoidaan

Kirkkohallitus on vuoden 2017 alusta muuttanut tilastojen keräämisen menetelmiä. Vielä vuoden 2016 tilastot tehtiin siten, että seurakunnissa kerättiin koko vuoden tilastot seuraavan vuoden tammikuussa lomakkeille ja lähetettiin kirkkohallitukseen.

Nykyisessä mallissa seurakunnat lähettävät tilastot joko kirkkohallituksen sähköisillä tilastolomakkeilla tai oman sähköisen kalenterinsa kautta. Tarkoitus on saada käyttöön mahdollisimman reaaliaikaiset tilastot, mutta kuitenkin kolmen viikon kuluessa tapahtumista niitä on mahdollista viedä tilastoihin.

Ranuan seurakunnan tilastot menevät seurakunnan oman sähköisen kalenterin  kautta. Kun tilaisuudesta vastaava seurakunnan työntekijä on syöttänyt sähköiseen kalenteriin tiedot tilaisuuden tyypistä, tilaisuuteen osallistuneista työntekijöistä ja vapaaehtoisista sekä tilaisuuden osallistujien lukumäärästä, tiedot päivittyvät kirkkohallituksen tilastopalveluun.

Ranuan seurakunnan toimintatilastoissa on eräs erityispiirre, joka on syytä ottaa huomioon niiä tarkasteltaessa. Kristillisellä kansanopistolla järjestetään vuosittain heinäkuun lopussa opistoseurat, joiden yhteydessä opiston seurateltassa ja seurakentällä pidetään viikkomessu lauantaina ja sanajumalanpalvelus sunnuntaina. Näiden tilaisuuksien väkimäärä voi yhteenlaskettuna olla jopa yli 40 000 henkilöä. Nykyisellä tilastosysteemillä nämä eivät kirkon tilastopalvelussa näy erikseen, vaan muiden jumalanpalelusten kanssa samassa kuvaajassa. Sama koskee vuosittain helmikuussa järjestettävien talvipäivien viikkomessua, joka pidetään kristillisen kansanopiston juhlasalissa. Siinäkin väkimäärä on useita satoja.